Det nystartade företaget ZEUS Scooters lanserade sin hyrtjänst för elektriska skotrar i Würzburg i början av oktober 2020. Nu öppnar uthyrningsföretaget för el-scootrar en affärs- och innovationshubb i den digitala inkubatorn. Där forskar och utvecklar ZEUS framtidens mikromobilitet. "Delstaten Bayern och staden Würzburg har gett vårt irländska nystartade företag ett mycket varmt välkomnande och uthyrningen av våra skotrar har börjat i enlighet med detta. Vi är glada att vi nu utökar vårt engagemang i Würzburg", säger Damian Young, grundare och VD för ZEUS Scooters.

För detta ändamål har företaget nyligen inrättat ett affärs- och innovationscentrum. När det gällde platsen föll valet på det digitala startupcentret i Würzburg. Vid centrumet för digitala innovationer (ZDI) Mainfranken forskar och utvecklar ZEUS Scooters med omedelbar verkan och inrättar även kundtjänst för Tyskland.

ZEUS Scooters mål är att öka innovationskapaciteten för framtidens mikromobilitet. Detta beror på att e-scootrar är ett nytt transportmedel i mobilitetslandskapet och kompletterar alternativen promenader, cykling eller kollektivtrafik för korta sträckor på upp till fem kilometer. När det gäller forskning och utveckling söker ZEUS Scooters inte bara samarbete med andra mobilitetsföretag, utan även med universitet och högskolor i Mainfranken.

När det irländska nystartade företaget etablerade affärs- och innovationshubben fick det stöd av affärsutvecklingsbyrån "Invest in Bavaria". ZEUS Scooters tilldelades startpaketet "Ois Easy". Detta omfattar bland annat coachning, samarbetsutrymmen, tillgång till investerarnätverket, operativt stöd för startupföretaget och tillgång till startupnätverket.

"Vi är mycket glada över att Zeus har öppnat sin tyska filial i Bayern och valt ZDI Mainfranken i Würzburg för detta ändamål. Vi kommer att göra vårt bästa för att hjälpa den unga irländska startupen med den fortsatta utvecklingen av deras produkt och tillväxt med hjälp av vårt nätverk inom vetenskap och näringsliv och talangpoolen här på plats", säger Dr. Christian Andersen, nätverkschef från ZDI Mainfranken.

"Vi bestämde oss för att investera i Tyskland eftersom det finns en obligatorisk lag om användning av 'små elfordon' här från och med juni 2019. Naturligtvis är den tyska marknaden också mycket attraktiv tack vare de många medelstora städerna. Och `Ois Easy'-paketet gjorde det möjligt för oss att snabbt och enkelt komma in på marknaden", förklarar Damian Young. "Nu arbetar vi hårt för att låna ut våra trehjuliga el-scooters i allt fler medelstora städer."

#

Kommentarer är stängda