FÖR OMEDELBART MEDDELANDE
Zipp lanserar nya initiativ för att främja säker och effektiv användning av elscootrar

Barnstaple, 22 september 2023 - Zipp, en ledande leverantör av hållbara mobilitetslösningar, är stolt över att kunna presentera tre nya initiativ under den europeiska mobilitetsveckan 2023 för att främja aktivt resande i Barnstaple.

Zipps pågående samarbete med lokala arbetsgivare och högskolor i Barnstaple syftar till att utbilda användare i ansvarsfull användning av e-scootrar och skapa särskild infrastruktur för att stödja detta miljövänliga transportsätt.

"Genom att arbeta tillsammans med lokala arbetsgivare och institutioner tar vi viktiga steg mot att främja en hållbar och ansvarsfull användning av elscootrar i lokalsamhället", säger Steve Pyer, Head of Growth på Zipp Mobility. "Våra initiativ är utformade för att inte bara utbilda användare utan också göra det bekvämare och säkrare för dem att integrera e-scootrar i sina dagliga liv".

Initiativ 1: Utbildningsdag för sjukhuspersonal på North Devon District Hospital (NDDH)
Zipp genomförde nyligen en omfattande utbildningsdag för sjukhuspersonal på North Devon District Hospital (NDDH), så att de kunde uppleva elscootrar på nära håll. Detta initiativ gav personalen möjlighet att ställa frågor, få vägledning om säker körning och lära sig mer om parkeringsplatser för elscootrar. Som ett resultat av detta har en särskild parkeringsplats för elscootrar inrättats inom sjukhusområdet, vilket gör det enklare och säkrare för personalen att använda elscootrar i sin dagliga pendling. Dessutom har e-scooter-mästare identifierats bland sjukhuspersonalen, så att de kan erbjuda stöd och vägledning till sina kollegor som söker ytterligare utbildning eller hjälp.

Initiativ 2: Petroc College Welcome Festival Training Session
Zipp deltog aktivt i collegets välkomstfestival för nya studenter och gav dem chansen att prova elscootrar och få en omfattande förståelse för de regler och bestämmelser som styr privat användning och testanvändning av elscootrar. Evenemanget sammanföll med lanseringen av en ny parkeringsplats för elscootrar inom Petroc Colleges område, vilket gynnade både personal och studenter. Som en del av detta samarbete kommer all personal och alla studenter att få rabatterade priser när de anammar elscootersystemet, vilket främjar hållbara transportlösningar i regionen.

Initiativ 3: NODE Co-working Space E-scooter Bay
Zipp har glädjen att meddela att man fått tillstånd att öppna en ny e-scooter Bay vid NODE Co-working Space i South Barnstaple. Denna strategiska åtgärd syftar till att ge medarbetarna ett bekvämt och effektivt transportsätt, vilket minskar behovet av långa pendlingsresor och lindrar parkeringsbelastningen i området. Genom att erbjuda elscootrar som ett alternativ hjälper Zipp den lokala arbetskraften att välja ett snabbare och miljövänligare sätt att pendla till jobbet.

Zipp har åtagit sig att skapa en grönare och mer hållbar framtid för lokala samhällen och dessa initiativ återspeglar företagets engagemang för att samarbeta med lokala arbetsgivare för att göra e-scootertransport säker, tillgänglig och prisvärd för alla.

För mer information om Zipp och dess initiativ, besök https://www.zippmobility.com.

ENDS

22 september 2023

För ytterligare information kontakta: [email protected]

Editors Notes
Zipp Mobility är en betydande aktör på den europeiska marknaden för delning av mikromobilitet och har lanserat anläggningar för elscooter- och elcykelverksamhet på Irland, i Storbritannien och i Polen. Zipp förvärvades av ZEUS Mobility Group i april 2023. ZEUS är Irlands största företag inom mikromobilitet och har tidigare ökat sitt fotavtryck i Storbritannien genom förvärvet av Zwings 2022. Det speciella med ZEUS scootrar: ett andra framhjul ger ökad säkerhet och stabilitet och därmed en mjukare körning. www.zippmobility.com www.zeusscooters.com

#

Kommentarer är stängda