ZEUS Scooters, en av Tysklands främsta leverantörer av e-scootrar, har tagit sin flotta av trehjuliga e-scootrar till Bamberg. Det irländska företaget har tecknat ett avtal med staden Bamberg om att tillhandahålla 50 skotrar i Bamberg. 

"År 2030 vill vi att tre av fyra resor i Bamberg ska vara miljövänliga. E-scootrarna är en av många byggstenar för att nå detta mål. Det är viktigt för oss att användningen av dem hanteras på ett världsvänligt sätt. Därför kommer vi att utse zoner där e-scootrarna kan parkeras, säger Jonas Glüsenkamp, borgmästare med ansvar för mobilitet.

 "E-scootrar kan vara en lösning när vi inte kan ta oss till vår ytterdörr med buss", konstaterar Peter Scheuenstuhl, chef för transportverksamheten. "Oavsett om det handlar om bussar, samåkning eller elrullatorer: den här mångfalden gör miljöalliansen mer attraktiv - särskilt i konkurrens med den motoriserade privattrafiken." För bekväm tillgång till mobilitetstjänster planerar Stadtwerke att lansera en mobilitetsapp i år. Stadtwerke-kunder kommer att kunna boka och betala alla mobilitetstjänster enkelt och säkert via appen. "Appen kommer att visa hur man enklast tar sig från A till B i Bamberg. Den kommer att visa nästa bussförbindelse och även var nästa e-scooter finns vid målhållplatsen för att fortsätta resan", säger Scheuenstuhl.

ZEUS Scooters i samarbete med Bamberg Stadwerke ger också 10 % rabatt till kunder med årsabonnemang för bussar. Kunderna kan få sin personliga rabattkod genom att ange sitt kundnummer för abonnemanget på www.stadtwerke-bamberg.de/e-scooter.

ZEUS Scooters lanserades också i städerna Villingen-Schwenningen och Mulheim i början av mars. 

Kommentarer är stängda