ZEUS Scooters lanserade sitt "Give Back"-program 2020, med målet att donera en del av vinsten från varje lokal stad till välgörenhet. Sedan oktober 2020 finns företaget, som har sitt ursprung i Irland, även representerat i Würzburg. Staden välkomnade e-scooterföretaget med öppna armar och anpassade sig snabbt till ett nytt, hållbart transportmedel.

Företaget bidrog nyligen till en god sak i staden Würzburg, Würzburger Kindertafel. Kindertafel erbjuder hälsosamma måltider till behövande barn. Företagets första donation gick till Ulm Hospice i slutet av 2020. Företaget hoppas kunna stödja fler välgörenhetsorganisationer med sin donation i år.

"Vi är tacksamma över att kunna stödja en annan välgörenhetsorganisation med vår donation. Den här gången är det en organisation som tar hand om behövande barn. Vi är starkt övertygade om att det är vårt ansvar som företag att ge tillbaka till lokalsamhället, som spelar en viktig roll för vår tillväxt", betonar Damian Young. Han tillägger: "Vårt Give Back-program pausades tillfälligt förra året på grund av det landsomfattande COVID-19-förbudet. Vi hoppas dock kunna återuppliva vårt initiativ i år för att ta igen den förlorade tiden."

"Barn är vår framtid och deras välbefinnande är av största vikt. Vi blev rörda av organisationens uppdrag, som ser till att varje barn i skolan får en hälsosam måltid som hjälper dem att fokusera", säger Damian Young. Irländaren besökte Würzburger Kindertafel personligen för att överlämna donationen på 500 euro till den verkställande direktören Ute Kremenn. Donationen kommer att användas för att förse 300 barn med matpaket. Närvarande var också Yanice Harich, medlem av ZEUS kundtjänst, och Christian Anderson, chef för ZDI Mainfranken, där ZEUS Scooters har inrättat ett innovationscenter. Företaget vill samarbeta med ZDI Mainfranken för att skapa fler arbetstillfällen i staden för att uppmuntra tillväxt och innovation.

Ute Kremen, representant för Würzburger Kindertafel, sade:

"Särskilt i dessa, för alla inte så lätta tider, tycker vi att det är fantastiskt att få en donation från ett företag som fortfarande är så ungt i Würzburg. Vi kommer att investera pengarna i mat till barnen och tacka Zeus så mycket!"

"Vi är tacksamma för att vi kunde stödja Würzburger Kindertafel. Det gläder oss att kunna erbjuda hälsosamma och helhetsbetonade måltider till behövande skolbarn. Med stadens fortsatta stöd hoppas vi kunna ha större inverkan på lokala frågor och samhällen", avslutar Damian Young.

Kommentarer är stängda