ZEUS skotrar har anlänt till Ulm och Neu-Ulm. Sedan lanseringen för åtta veckor sedan har användarna gjort mer än 10 000 resor. Detta gör de elektriska skotrarna till ett attraktivt alternativt transportmedel för den urbana stadsbefolkningen. ZEUS utökade nyligen scooterflottan till 100 och utvidgade området till att omfatta Tiergarten och stadsdelarna Söflingen och Michelsberg.

"I Ulm och Neu-Ulm vill vi aktivt bidra till en omställning inom hållbara transporter. E-scootrarna kompletterar på ett idealiskt sätt det befintliga utbudet av mikromobilitetstjänster. De är ett snabbt, miljövänligt transportmedel för staden och är roliga att köra", säger Damian Young, grundare och vd för ZEUS Scooters.

Det irländska scooteruthyrningsföretaget startade i slutet av juli 2020 som den första leverantören i Ulm och Neu-Ulm med en liten flotta på 20 e-scootrar. Medborgare, pendlare från närområdet och turister har tagit emot erbjudandet mycket väl - oavsett om de är unga eller gamla. Förutom vanliga användare är turisters resor till de två städernas sevärdheter och kvällsutflykter med skotrarna längs Donau särskilt efterfrågade. På grund av den stora efterfrågan har ZEUS successivt utökat flottan till 100 skotrar. Dessutom har leverantören utökat användningsområdet till att omfatta djurparken samt stadsdelarna Söflingen och Michelsberg. På åtta veckor har invånarna i Ulm och Neu-Ulm gjort över 10 000 resor med skotrarna.

Responsen från kunderna har varit genomgående positiv. De uppskattar särskilt att skotrarna är stabila tack vare de tre hjulen. Detta gör skotrarna robusta, bekväma att köra och säkra att köra. Dessutom kan de parkeras säkert på tvåfotsstället och ligger därför inte runt på vägen.

"Vi har definitivt kommit till Ulm och Neu-Ulm", är Damian Youngs första slutsats. "Med cykelbutiken Zweirad Schmide från Neu-Ulm har vi en lokal, ekologiskt agerande servicepartner som håller skoterflottan i gott skick och fördelar den optimalt i stadsområdet. Och samarbetet med de båda stadsförvaltningarna är också mycket trevligt och konstruktivt. Vi kan alltså erbjuda människor ett hållbart alternativ för mikromobilitet."

#

Kommentarer är stängda