På Zeus tror vi på att tillhandahålla ett bekvämare och säkrare transportmedel för alla. Vi främjar ständigt hur hållbara resor är mer gynnsamma för vår miljö och att vi genom att dela dem med varandra kan minska vårt koldioxidavtryck i våra städer. Vi strävar efter att förbättra mikromobiliteten i städerna, och därför måste vi alla arbeta tillsammans och hålla vägarna och de offentliga ytorna fria från skräp och hålla trottoarerna tillgängliga.

Vi är övertygade om att det offentliga rummet bör användas med omtanke för att bevara stadsbilden. Zeus unika trehjuliga skoter och stabila stativ gör att skotrarna kan parkeras säkert i hela staden. Parkeringsreglerna är lätta att följa och kan ge en positiv effekt i ditt bostadsområde. Därför uppmanar vi dig att alltid parkera korrekt och bidra till att trottoarer och offentliga områden förblir ett tillgängligt utrymme för alla.

Så hur ska du parkera en Zeus scooter på rätt sätt?

1. Håll det snyggt. Parkera skotern i en ordentlig upprätt position, minst 1,6 meter från väggen. Ett bra tips är att ge tillräckligt med utrymme för att förbipasserande ska kunna gå fritt.

2. Blockera inte trafiken. Dubbelkolla ditt parkeringsval, är det i vägen för andra fordon? Håll vägar, övergångsställen för fotgängare och cykelbanor fria.

3. Håll åtkomstpunkterna fria. Vi måste se till att vi inte blockerar vita trottoarmarkeringar, uppfarter, hållplatser för kollektivtrafik eller andra områden som personer med funktionsnedsättning kan använda.

4. Parkera inte på privat mark. Se till att du inte blockerar eller parkerar på privat egendom.

5. Använd stativet. Se till att du använder stativet för att hålla skotern upprätt. En fallande skoter kan orsaka olyckor.

6. Fotobevis krävs. Glöm inte att ta ett foto när du har avslutat resan. Ta gärna med hela skotern.

7. Kom ihåg de olika parkeringszonerna. Studera zonerna innan du åker för att planera din parkering därefter.

Vilka åtgärder/mått vidtar Zeus för att säkerställa en korrekt parkeringsprocess?

Zeus informerar alla sina passagerare om den korrekta parkeringsprocessen via appen, webbplatsen och våra sociala medier. Det viktigaste sättet för oss att se om skotrarna är parkerade upprätt och inte hindrar ett område är genom avsnittet för fotobevis i appen när du avslutar din resa. Zeus har infört ett system med tre slag för att ta itu med och hålla användarna ansvariga för upprepade parkeringsöverträdelser. Zeus tror på att utbilda Zeus-användare snarare än att bara införa böter.

Steg 1: Kontakta kunden och lär honom eller henne om det förväntade användarbeteendet.

Strike 2: Ger 30 euro i böter.

Strike 3: Användaren blockeras från Zeus system.

ZEUS ser aktivt till hur användarna dagligen parkerar Zeus skotrar. Vi har nyligen publicerat en artikel i nyhetstidningen Renningen som belyser ZEUS system och hur man parkerar en skoter på rätt sätt. Klicka här för mer information: Renningen artikel

#

Kommentarer är stängda