Hej ZEUSERS! 

Jag heter Megan och har varit praktikant här på ZEUS Scooters de senaste 12 veckorna. Jag är 20 år gammal och går för närvarande mitt tredje år på Commerce International på University College Dublin (UCD) här i Irland. Kursen innebär en allmän handelsutbildning tillsammans med ett språk (spanska i mitt fall!). Jag arbetade i en liten spelbutik i nästan två och ett halvt år fram till januari i år. Att gå med i ZEUS var därför en helt ny och spännande erfarenhet för mig, och jag skulle vilja berätta om min erfarenhet. 

Under min tid på ZEUS har jag haft turen att få arbeta på en mängd olika avdelningar, t.ex. marknadsföring, ekonomi, drift med mera, samt att hjälpa till med tillfälliga projekt. 

Det var första gången jag arbetade med marknadsföring och det var en särskilt utmanande aspekt av praktiken för mig eftersom mina styrkor främst ligger inom matematiska och sifferbaserade områden. Att få möjlighet att arbeta inom ett område utanför min komfortzon är dock alltid en stor möjlighet till personlig utveckling. Det var oerhört spännande att se hur mina kunskaper i marknadsföring utvecklades med tiden. Jag tyckte särskilt om att skapa engagerande innehåll som t.ex. historiequiz om ZEUS trivia, säkerhetsrutiner, 2 sanningar & 1 lögn och mycket mer på vår Instagramsida! Det var verkligen spännande att se hur mycket följarna gillade att delta eftersom positiv feedback alltid är utmärkt. Det är underbart att se de sociala medierna växa och börja nå nya och bredare målgrupper!(Kolla in det själv 😉 ).

En annan färdighet som jag har fått under min tid på företaget är vikten av kommunikation och tidshantering. Detta är särskilt viktigt på grund av distansarbetsmiljön. Jag har också lärt mig att planera min dag och hantera min tid på ett effektivt sätt för att se till att jag kan få alla mina uppgifter gjorda på den tid som står till förfogande, samtidigt som jag balanserar mina studier! Många av dessa metoder kommer sannolikt att bestå långt efter pandemins slut eftersom många företag lovar att införa hybridarbetsmiljöer. 

Dessutom har jag haft möjlighet att vidareutveckla mina interkulturella färdigheter, eftersom ZEUS har anställda från många olika länder - bland annat Irland, Skottland, England, Turkiet, Tyskland, Pakistan, Indien och Rumänien. Det är fantastiskt att kunna arbeta med människor med så många olika bakgrunder, att vidga mina vyer och få nya perspektiv. 

Ett projekt som jag särskilt gillade att arbeta med var att undersöka den varierande lagstiftningen för mikromobilitet i en rad olika europeiska länder. Detta gav mig också ett utmärkt tillfälle att omsätta några av de kunskaper i Microsoft Excel som jag har lärt mig på universitetet i praktiken genom att skapa ett omfattande kalkylblad. Jag tror att alternativ för mikromobilitet, som t.ex. e-scooters, kommer att få en exponentiell tillväxt under de kommande åren, så det är fascinerande att få en viktig inblick i detta område och att förfinna mina forskningsfärdigheter innan jag avslutar mitt sista år på universitetet.

Att få se på plats hur nya idéer genomförs var också något som jag tyckte var särskilt intressant. Även om mina kolleger har tydliga roller inom sina expertområden är alla villiga att engagera sig inom alla delar av organisationen och dela med sig av nya idéer och alternativa perspektiv - något som jag fann överraskande men överväldigande framgångsrikt. 

Och för mig? Jag ser fram emot att följa ZEUS när företaget expanderar ännu mer och önskar företaget all framgång. Jag kan inte vänta på att ansluta mig till ZEUS-revolutionen när skotrarna dyker upp här på Irland. För nu är det dags för nästa kapitel, med en förnyad arbetsmoral, en mycket tydligare bild av mina mål och en mängd nya färdigheter i bagaget!

Kommentarer är stängda