ZEUS Scooters tilldelas 238 000 euro i teknik- och innovationsmedel

ZEUS Scooters meddelar idag att de fått 238 000 euro i bidrag från det federala ministeriet för transport och digital infrastruktur (BMVI) i Tyskland för att stödja innovation och utveckling för att integrera mikromobilitetstjänster. 

ZEUS Scooters inledde sina tjänster för e-scootrar på den tyska marknaden i början av 2020 och är nu verksamma på över 20 platser i Tyskland. Företaget expanderade i Europa i år och finns nu på fem europeiska marknader och är redo att lansera sin första asiatiska stad denna månad.

Finansieringen sker genom BMVI:s mFund-finansieringsprogram och tilldelas ZEUS Scooter för innovation och fortsatt utveckling av koncept för mikromobilitet, särskilt inom områdena integration, kontroll och hantering.

Finansieringen kommer att tillhandahållas från och med nu till 2024 genom ett projekt som genomförs gemensamt av ZEUS Scooters och fyra andra branschledande partner: Siemens AG, Hacon Ingenieurgesellschaft mbH, Regensburger Verkehrsverbund, Regensburgs stad och R-Tech GmbH. Projektet kommer att skapa minst 10 arbetstillfällen inom teknik, produkt och verksamhet och kommer att påskynda ZEUS Scooters produktutveckling och innovation inom teknik och infrastruktur.

Projekten och lärdomarna från den tyska marknaden, som är en av de mest mogna marknaderna för mikromobilitet i Europa, kommer att vara avgörande för en framgångsrik lansering av e-scootertjänster i Irland, där lagstiftningen ska antas i slutet av året.

När Damian Young, VD och grundare av ZEUS Scooters, talade om detta pris sade han: "Vi är mycket glada över att få detta pris från BMVI, det är ett bevis på vårt teams arbete på denna marknad och ZEUS Scooters ställning som marknadsledare. Det här projektet kommer att samla de smartaste hjärnorna från vårt team, Siemens AG och andra för att verkligen förändra sättet att tillhandahålla rörlighet i städerna. Jag är entusiastisk över de innovationer som vi har på gång och denna investering kommer att ge dem en extra skjuts i riktning mot en lansering i Irland 2022.

ZEUS lanserade sin unika trehjuliga skoter i staden Heidelberg 2020 och har sedan dess expanderat över hela Tyskland och Europa med en nära förestående lansering i Asien. Scootern har ett stort tilltal för alla generationer på grund av sin stabilitet och säkerhetsstandarder. Dess flotta omfattar nästan 4 000 skotrar internationellt. Företaget stöds av ett antal investerare, däribland den erfarne entreprenören Colm Menton, som låg bakom den irländska delen av Europcar, som han sålde för mer än 25 miljoner euro 2017. 

ARTIKEL HÄR 

Kommentarer är stängda